Nowe menu:
Przystawki:
1.Galaretka w sosie tatarskim z pomidorkami na liściu sałaty,
2.Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem na rukoli,
3.Filet z pstrąga wędzonego ze złotym jajem z musem chrzanowym,
4.Foie gras (fuagra) na chałce z powidłami z czarnej porzeczki.
Zupy:
1.Kluski babci Gessler w rosole,
Dania główne:
1.Kaczka w klarowanym maśle z miodem, ziemniakami, gruszka i zestawem surówek,
2.Kura zagrodowa w ziołach z rusztu w sosie grzybowym z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek.
"Oczywiście nasz kurczak z rożna zostaje, to nasza tradycja od prawie 30 lat!"
- zapewnia restauracja.
Zmiany zaszły nie tylko w menu ale również w samej nazwie, Magda Gessler zmieniła "Złotą Kurę" na "Złote Jajo", o czym informowaliśmy Was już wcześniej.
Łukasz Nosarzewski
Napisz komentarz
Komentarze